Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ski Obsotelje - smučarsko društvo Ski Obsotelje - smučarsko društvo

Ski Obsotelje - smučarsko društvo Ski Obsotelje - smučarsko društvo

Ski Obsotelje - smučarsko društvo Ski Obsotelje - smučarsko društvo

Ski Obsotelje - smučarsko društvo Ski Obsotelje - smučarsko društvo

Ski Obsotelje - smučarsko društvo Ski Obsotelje - smučarsko društvo

PostHeaderIcon Obvestilo-Počitniško smučanje 2017

Podčetrtek, 14. 2. 2017

Spoštovani ljubitelji smučanja !

Zahvaljujemo se vam za prijavo in vam posredujemo še nekaj pomembnih obvestil o izvajanju tridnevnega počitniškega smučanja:

 • PREVOZ – Smučarski avtobus (Verbek prevozi) bo vozil od ponedeljka do srede (od 20. do 22. februarja). Pričel bo vožnjo v Kozjem na avtobusni postaji in nadaljeval po spodnjem vrstnem redu.
 • VOZNI RED:

6.45 – Kozje (avtobusna postaja)

6.50 – Lesično (gasilski dom)

7.05 – Virštanj (Banovina)

7.15 – Golobinjek (avtobusna postaja)

7.25 – Podčetrtek (parkirišče pri železniški postaji v Podčetrtku - avtobus in kombinirano vozilo)

7.35 – Pristava (avtobusna postaja)

8.15 – Mlače (avtobusna postaja pri avtoodpadu Buser) 

Med navedenimi kraji bodo avtobusi ustavljali še na vseh registriranih avtobusnih postajah, kjer boste čakali. Bodite točni oziroma kakšno minuto prej, posebej prvi dan, ko bo potrebno naložiti smučarsko opremo.

 • ODHOD z Rogle bo ob 15.00 (na avtobusu), tako, da boste doma med 16.30 in 17. uro.
 • PLAČILO: Vse finančne obveznosti poravnajte do odhoda.
 • SOGLASJA staršev za prosto smučanje mladoletnih otrok oddajte do določenega roka v razpisu. Brez soglasja prosta smuka ne bo mogoča!
 • POUČEVANJE SMUČANJA – Strokovni kadri SD Obsotelje: Darja Žlender,  Saša Kolar, Primož Rainer, Polona Zakošek, Herta Počivavšek in Nena Hrušovar.
 • SMUČARSKE KARTE prejmete (vsak dan) tisti, ki boste smučali prosto in učitelji smučanja za svoje skupine, pri Darku Pepevniku.
 • MALICA bo ob dogovorjenem času, katerega vam bomo sporočili prvi dan smučanja.
 • VARNOST ! Vsi udeleženci ste dolžni upoštevati pravila (FIS) obnašanja in ravnanja na smučišču. Poskrbite za svojo varnost in varnost drugih!

Prijetno smuko!                                                                                        

mag. Darko Pepevnik (predsednik SD Obsotelje)                                                              

(dodatne informacije: mag.Darko Pepevnik 031 377970)

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 15 Februar 2017 08:27)

 

PostHeaderIcon Winter World Transplant Games 2014

*

*

 

KO PODARIŠ ORGAN, PODARIŠ ŽIVLJENJE!

 

Velikega svetovnega športnega dogodka, ki je potekal od dvanajstega do sedemnajstega januarja v francoskem smučarskem središču La Chapelle d’ Abondance, žal ne boste zasledili v nobenem slovenskem mediju (meni ni uspelo), čeprav se ga je udeležila petčlanska slovenska športna odprava. Dogodek se v angleščini imenuje “Winter World Transplant Games 2014”, kar pomeni, da se ga lahko aktivno udeležijo tekmovalci s presajenimi organi ali tkivi. Letos se je tekmovanja na svetovni ravni v zimskih športih udeležilo 228 udeležencev iz devetnajstih držav, ki so tekmovali v trinajstih zimskih športnih disciplinah.

Za otroke s presajenimi organi in tkivi, stare do sedemnajst let, ki se želijo veseliti na snegu in se ob tem učiti smučanja, je potekal poseben program, ki se imenuje “Nicholas Cup” in nosi ime sedemletnega dečka Nicholasa Greena iz Kalifornije, ki je bil leta 1994 ubit pri cestnem ropu na počitnicah v Italiji, njegovi straši pa so se po tragičnem dogodku odločili darovati njegove organe in tako rešiti nekaj otroških življenj.

 

Ekipa Slovenije

 

Slovenijo so na zimskih svetovnih igrah oseb s presajenimi organi in tkivi zastopali vodja ekipe Črtomir Rogina iz Maribora, Boris Emeršič iz Celja in Šmarja pri Jelšah in Leon Cugmas iz Mlač pri Ločah. Spremljala sta jih oče sedemnajstletnega Leona Slavko Cugmas in Darko Pepevnik, voznik.

Vsi trije tekmovalci so se odlično odrezali. Leon Cugmas je v kategoriji od trinajst do devetnajst let osvojil tri zlate medalje (slalom, veleslalom in super veleslalom), Boris Emeršič, v kategoriji od petdeset do devetinpetdeset let dve bronasti (veleslalom in super veleslalom) in Črtomir Rogina tri peta mesta v kategoriji od štirideset do devetinštirideset let (slalom, veleslalom in super veleslalom). Prav tako se je vodja slovenske ekipe dobro izkazal v paralelnem slalomu vodij ekip in osvojil prvo mesto.

Da na snežnih terenih ni bilo šale, dokazujejo zveneča imena, kot so: Walter Retteneger, Egon Neuner, Christian Lechner, Andreas Wieser in še nekateri drugi, ki so se v času pred presaditvijo aktivno ukvarjali s smučarskim športom in s tem plemenitijo športni rezultat slovenskih predstavnikov, ki pa ni tako pomemben. Pomembneje je, da so se iger udeležili in dokazali, kako pomembno je darovati organe, da bi reševali življenja in kaj vse zmorejo ljudje, ki živijo in dihajo s tujimi pljuči, srcem, jetri, ledvicami …

 

Junaki našega časa

 

Glede na to, da se o takšnih dogodkih ne govori in piše veliko (skoraj nič), ni nič čudnega, da večina ljudi o ljudeh s presajenimi organi in tkivi ve zelo malo. Mogoče je vaš sosed tisti, ki mu organ darovalca omogoča živeti, vaš sodelavec, prijatelj ali znanec?

V Franciji so se minuli teden zbrali samo takšni. Človek ne bi verjel, ko jih posluša, kaj vse so morali preživeti, pretrpeti in zdržati, pa so kljub temu dobrovoljni in svetlogledi. Naši vsakodnevni “veliki” problemi takoj zbledijo ob vsem tem. Nisem vedel, da se da živeti s tujim srcem in pljuči hkrati. Ja, tudi takšna prikupna gospa je sodelovala in odnesla pet zlatih medalj v svojo švicarsko domovino. Ne glede na vse, ste lahko prepričani, da si vsakdo izmed njih zasluži zlato, že samo zato, ker živi in je prišel na tekmovanje. To so junaki našega časa.

 

Seveda pa si medalje zaslužijo tudi tisti, ki so pomagali pri slovenski odpravi.

To so: Občina Podčetrtek; Občina Šmarje pri Jelšah; Obrtna zbornica Celje; Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje; Unitur, d.o.o. Zreče; ZUTS Slovenije; Andraž, d.o.o., Celje; Optika Simona, Šempeter; KZ Šmarje pri Jelšah.

Naslednja odprava bo leta 2016. Tudi takrat bodo potrebovali dobrotnike. Ne pozabite!

Več o tem si lahko preberete na http://www.transnoworld2014.org.

*

Galerija slik: WWTG 2014                                              mag. Darko Pepevnik

 

 

01a

 

Udeleženci WWTG 2014 od leve: Leon Cugmas, Slavko Cugmas, Črtomir Rogina, vodja ekipe,

Darko Pepevnik in Boris Emeršič (foto Mitja Šket).

 

02b

 

  Glasni navijači iz OŠ Šmarje pri Jelšah z ravnateljem Stankom Šketom na otvoritveni ceremoniji (foto Mitja Šket).

 

 

03b

 

Za Borisa Emeršiča so v ponedeljek v OŠ Šmarje pri Jelšah pripravili prisrčen sprejem in mu čestitali za njegove dosežke

na svetovnem zimskem tekmovanju oseb s presajenimi organi in tkivi (foto Nace Višnar).

 

 

 

 

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 27 Januar 2014 13:19)

 

PostHeaderIcon Počitniško smučanje 2017

Spoštovani ljubitelji smučanja!

 

V sodelovanju z občino Podčetrtek in Kozje bomo tudi letos organizirali počitniško tridnevno smučanje od ponedeljka, 20. 2., do srede, 22. 2. 2016, na smučišču Rogla.

Vsak dan bodo vozili posebni smučarski avtobusi iz smeri Kozje in Podčetrtek proti Rogli.

Letos ponujamo: prosto smuko, začetno in nadaljevanjo šolo alpskega smučanja in smučarski tek prosto.

Smučanja se lahko udeležijo učenci od 1. razreda dalje, ki bodo vključeni v smučarski tečaj pod strokovnim vodstvom učiteljev smučanja. Učenci 7., 8. in 9. razreda ter ostali mladostniki do polnoletnosti (18 let starosti), bodo lahko s soglasjem staršev smučali tudi prosto. Učencem, osnovnošolcem, ki bodo s soglasjem staršev smučali prosto, ni dovoljeno smučanje na smučišču Jurgovo.

Izpolnjeno in podpisano soglasje, ki ga najdete na soglasje 2017, pošljete na naslov: SD Obsotelje, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek, ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , najkasneje do ponedeljka, 13. 2. 2016.

Brez podpisanega in pravočasno oddanega soglasja prosta smuka ne bo mogoča!
 
Odrasli (dopolnjenih 18 let) lahko izberejo prosto smučanje, smučarske teke ali tečaj obeh disciplin.
 
 
Poučevali bodo strokovni kadri Smučarskega društva Obsotelje.

Cena smučanja vsebuje: tri celodnevne smučarske vozovnice oziroma uporabo proge za smučarske teke, malico, poučevanje smučanja ter organizacijo počitniške aktivnosti. 

CENIK V EUR                                                 SKUPINE*

EUR

ALPSKO SMUČANJE
PROSTO
osnovnošolci (samo 7.,8. in 9. razred OŠ)
69,00
srednješolci in študentje
76,00
odrasli
89,00
ALPSKO SMUČANJE
TEČAJ
 
 
otroci 
95,00
srednješolci in študentje 
99,00
odrasli 
120,00
SMUČARSKI TEK
PROSTO
osnovnošolci (samo 7., 8. in 9. razred )
34,00
srednješolci in študentje 39,00
odrasli
53,00
     

*Skupine tečajnikov bodo oblikovane, če bo prijavljenih najmanj 10 udeležencev posamezne starostne kategorije. V nasprotnem primeru, se bodo skupine združevale do 12 članov.

 
Za udeležence je možna brezplačna izposoja šolske smučarske opreme (smuči, palice, smučarski čevlji in čelada), ki jo lahko dobite:
· Udeleženci iz občine Podčetrtek v OŠ Podčetrtek (tajništvo – 818 33 20, gospod Borut Pihlar). Zaradi zimske šole v naravi za učence 2. razreda (13. do 17.2.) vas prosimo, da se za željeno opremo pozanimate najkasneje do 10. februarja.
· Udeleženci iz občine Bistrica ob Sotli v OŠ Bistrica ob Sotli (tajništvo – 800 11 00).
· Udeleženci iz občine Kozje v OŠ Kozje (tajništvo – 809 05 10) in OŠ Lesično (tajništvo – 800 27 00).
Število kompletov je omejeno, zato pohitite!

V OŠ Podčetrtek imam tudi nekaj parov tekaške smučarske opreme, ki bo prav tako na izposojo.

Prijavite se na naši spletni strani http://www.ski-obsotelje.si/. Število mest tečajnikov je omejeno, saj je odvisno od števila razpoložljivih učiteljev.
V primeru omejevanja udeležencev bomo upoštevali časovni kriterij prijave. Zato ne odlašajte s prijavo in se prijavite takoj!
 
Prosimo vas, da natančno preberete in izpolnite prijavnico.
Prijavnico izpolnite za vsakega udeleženca posebej!
 
Prijave sprejemamo do ponedeljka, 13. 2. 2016.
Dodatne informacije na 031377970 (mag. Darko Pepevnik, predsednik SD obsotelje).

Plačilo izvršite takole

Plačnik

Koda namena: OTHR
Namen plačila: Počitniško smučanje 2017- navedite imena in priimke udeležencev za katere plačujete

Prejemnik

Znesek: npr. 95,00 € (tečaj otroci)
 
Bic banke prejemnika: ABANSI2X
IBAN SI56 0510 0801 5489 049
Referenca: datum plačila (npr. 10022017) – 10. 02. 2017
Ime in naslov : SD Obsotelje, Trška cesta 66, 3254 Podčetrtek

Vaše plačilo pričakujemo najkasneje do torka, 14.2.2017.

 

Po prejetju vseh prijav, vas bomo podrobneje obvestili o sami izvedbi počitniškega smučanja. Obvestilo bo dosegljivo na naši spletni strani http://www.ski-obsotelje.si/.
 
V pričakovanju vaše prijave vas lepo pozdravljamo!

 

SMUK!
mag. Darko Pepevnik  
predsednik SD Obsotelje

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 06 Februar 2017 09:14)

 
Sponzorji
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Iz galerije slik
DSC01625_resize.JPG